Annons

Voltade med bil på E22 – hade över tre promille

En personbil körde av vägen och voltade i höjd med Mönsterås. Föraren ska enligt en stämningsansökan ha haft över tre promille alkohol i blodet.
Publicerad 17 september 2023 • Uppdaterad 18 september 2023
Kalmar tingsrätt
Kalmar tingsrättFoto: Agnes Aronsson

Ett par kör på E22 i höjd med Mönsterås när de uppmärksammar ett fordon i mötande körfält lite längre bort. Det fordonet börjar kränga fram och tillbaka, vilket gör att paret bromsar in. Plötsligt kommer fordonet över i parets körfält och passerar med bara några meter till godo, innan fordonet fortsätter ner i diket där det voltade.

Det är ett av vittnesmålen gällande ett åtal om grovt rattfylleri som skedde den 2 september i år. En man i 35-årsåldern är misstänkt.

Annons

Mannen klarade sig från allvarliga skador och när polis anländer kan de konstatera att han luktar starkt av alkohol. En polis skriver i ett PM att mannen sa att han druckit och voltat med bilen. Enligt polisens sållningsinstrument hade mannen 3,18 promille alkohol i blodet. Mannen saknade dessutom körkort, då det tidigare blivit återkallat i hans hemland på grund av rattfylleri.

Mannen erkänner misstanken om grovt rattfylleri. Han erkänner också olovlig körning, men nekar till grovt brott.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons