Wretman lämnar IFK – satsar på futsal

Det blir ingen fortsättning för Anna Wretman i IFK Kalmar. Resor och matcher har tagit för mycket tid, menar talangen, som nu riktar blickarna mot fotbollens ”syster” – futsal.
Publicerad 29 oktober 2020 • Uppdaterad 30 oktober 2020
Foto: Wilhelm Nilsson

IFK Kalmars 19-årige Anna Wretman är ett stort löfte inom fotbollen. Men någon fortsättning blir det inte på elitnivå – inte just nu i alla fall. Mittfältaren vill göra annat och syftar på att elitfotbollen har tagit för mycket tid ifrån henne.

– Det går åt mycket tid åt att åka iväg på matcher och alla förberedelser som hör till. Jag känner att det inte är värt att lägga ner den tiden längre. Men jag kommer att lägga hundra procent på IFK innan jag går vidare, säger hon.

Anna poängterar att hennes kärlek till fotbollen finns kvar. Nu är hennes tanke är att hon ska ge järnet de sista två matcherna i elitettan, för att sedan övergå till inomhusspel under vintern.

– Jag älskar att spela futsal – det går mycket fortare där. Jag kommer att spela för det nystartade damlaget FC Kalmar, vilket ska bli väldigt roligt. Därefter hoppas jag hitta någon klubb att spela utomhusfotboll, berättar 19-åringen.

Till vardags arbetar hon på ICA i Nybro. Ett jobb som ligger henne varmt om hjärtat och som hon gärna fortsätter med vid sidan av fotbollen.

– Min arbetsgivare har varit väldigt förstående till mina matcher och det är jag otroligt tacksam över. Nu kommer jag kunna koncentrera mig än mer på mitt arbete där, avslutar Anna Wretman.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.