Annons

Yngling misstänks ha krockat med flit för att skada annan

En kille under 18 år åtalas för flera brott. Bland annat åtalas han för skadegörelse och misshandel efter att han medvetet ska ha kolliderat med en personbil med en A-traktor för att skada annan.
Kalmar • Publicerad 28 maj 2023
Montage.
Montage.Foto: Mari Lidström/Mostphotos, Agnes Aronsson

Påkörningen skedde den 24 februari förra året på centralstationen i Kalmar. Enligt förhör från målsäganden ska den åtalade killen som färdades i en A-traktor ha försökt köra om personbilen som färdades med flera personer i. Då personerna i bilen tyckte att A-traktorn körde på ett farligt sätt körde de efter A-traktorn och killen som parkerade vid centralstationen för att säga åt denne att ”han kunde skadat folk genom det viset han uppträdde på”.

Det blev då hätsk stämning på platsen varpå den misstänkta killen ska ha börjat köra snabbt från parkeringen på centralstationen för att sedan köra i hög fart mot personerna i bilen. Två av männen som färdades i bilen stod utanför och blev påkörda. En av dem berättar i förhör att han flög upp i luften och landade på sin axel och att den andra landade på A-traktorns motorhuv. En annan man som satt i den aktuella bilen beskriver det som att han ”flög in i bildörren” av smällen.

Annons

A-traktorföraren, som är under 18 år, åtalas nu för två fall av misshandel samt skadegörelse för att han enligt åtalet medvetet ska ha kört in i personbilen. Han uppger att han själv blev misshandlad vid konfrontationen av hans körning och att påkörningen orsakades av en misslyckad väjning. Han förnekar brott.

Den unga killen åtalas även för ett fall av misshandel på en skola i Kalmar efter en händelse i juni samma år. Han ska då ha tagit ett grepp om en lärares armar och hållit fast denne samt sagt okvädningsord. Han åtalas även för hets mot folkgrupp då han ska ha ”hailat” under en lektion samma dag. Han motsätter sig misstankarna.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons