Annons

Ynglingar åtalas för rån mot leksaksbutik – stal leksakspistoler

Två killar under 18 år åtalas för ett rån mot en leksaksbutik i Kalmar i höstas.
Kalmar • Publicerad 2 april 2023

Det var i höstas, den 27 oktober, som det misstänkta rånet mot leksaksbutiken på Kvarnholmen ska ha inträffat.

Butiksägaren och en bekant till denne uppger i förhör att de på eftermiddagen var inne i den aktuella butiken när en kille sprang förbi dem ”full fart”. Butiksägaren berättar att han då misstänkte att killen stulit något från butiken och han sprang ut från butiken tillsammans med den bekanta för att leta rätt på killen. Den bekanta berättar att han då såg två killar springa i väg från platsen och lyckades att ta ett foto på dessa.

Annons

Butiksägaren uppger i förhör att han såg hur killarna försvann in genom en port i närheten och beslöt sig för att följa efter. När han kom in genom porten och in på en bakgård anträffade han och den bekanta de två misstänkta killarna.

Killarna ska då ha bett männen att inte komma närmre och sedan visat upp en vapenattrapp. Butiksägaren uppger att han då inte visste om att attrappen egentligen var stulen från butiken och trodde att pistolen var riktig.

Ett flertal pistolattrapper från den aktuella leksaksbutiken misstänks ha blivit stulna. Här ett foto på en likadan pistol som tillgreps.
Ett flertal pistolattrapper från den aktuella leksaksbutiken misstänks ha blivit stulna. Här ett foto på en likadan pistol som tillgreps.Foto: Polisen

De två killarna springer sedan från platsen. Därefter larmas polisen som påbörjar sökningsarbete efter de två killarna. De två unga männen kunde senare gripas på en adress på Kvarnholmen av polis efter signalement från vittnen.

De båda killarna förnekar brott. Den ena av dem uppger i förhör att han inte förstått att hans vän hade stulit från butiken och säger att han inte varit inne i den.

Den andra åtalade killen, som identifierats som den som var inne i butiken, förnekar all typ av inblandning i brottet och säger i förhör att han inte befunnit sig på brottsplatsen, utan att polisen grep dem på väg till en snabbmatsrestaurang misstänkta för brott. Han åtalas även för försök till misshandel, misshandel och olaga hot efter en händelse som ska ha skett några få veckor innan rånet.

Han ska då ha hamnat i bråk med en granne till ett hem i Kalmar kommun som han vistats på. Där ska han ha svingat en jacka mot grannen och utdelat sparkar och slag mot honom för att sedan dödshota grannen och sprutat diskmedel i mannens ansikte. Händelsen bevittnades av personal på boendet.

Den misstänkta killen förnekar även de brottsmisstankarna, men vidgår att det har skett en incident med grannen. Killen uppger i stället att han använt självförsvar då grannen ska ha kört på honom med sin bil.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons