Annons

Ytterligare anmälan mot sjuksköterska som stal narkotika – har erkänt

Region Kalmar län anmäler den sjuksköterska som misstänks ha stulit narkotikaklassad läkemedel till IVO. Sjuksköterskan är sedan tidigare polisanmäld.
Publicerad 18 september 2023 • Uppdaterad 18 september 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Regionen anmäler sjuksköterskan till Inspektionen för vård och omsorg då hen kan befaras utgöra en risk för patientsäkerheten, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Det var i samband med inventering och loggranskning som misstankar om narkotikastölder uppstod där misstankarna riktades mot en sjuksköterska. Sjuksköterskan är anställd på ett bemanningsföretag och haft uppdrag på Länssjukhuset i Kalmar.

Sjuksköterskan konfronterades med misstankarna och har medgivit stölderna, skriver regionen. I och med polisanmälan och anmälan till IVO är sjuksköterskans samtliga uppdrag inom Region Kalmar län avslutade.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons