GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ytterligare en hundfest till Kalmar: ”Bra hundstad”

Agilitytävlingarna har avlöst varandra i Kalmar de senaste åren – och fler kommer det att bli. Nu kommer Hundfesten till staden.
– Redan nu är Kalmar känt inom agilityvärlden för att vara en bra hundstad, så vi har ett bra utgångsläge. Ida Qvarnström, som är projektledare för Hundfesten, i ett pressmeddelande.
Publicerad 15 september 2022
Foto: Mostphotos

Hundfesten beskrivs av arrangören som ”ett smörgåsbord av evenemang för alla hundintresserade”. Hundfesten innehåller nämligen allt från tävlingar till prova-på-aktiviteter. Det blir bland annat ett Lag-SM i rallylydnad, ett rasmästerskap i agility och utställning. Hundfesten äger rum på Kalmartravet den 20-21 maj 2023.

– Evenemanget äger rum på en stor yta, så vi har möjlighet att visa upp den stora bredd som finns inom hundsporten. Eftersom evenemanget innehåller flera olika tävlingsgrenar kommer vi att få se en härlig blandning av hundraser. Besökarna kommer också att ha möjlighet att ta med sin egen hund så att man kan delta i aktiviteter tillsammans. Det kommer att bli en väldigt rolig helg för alla som gillar hundar och är också ett bra tillfälle att få veta mer om allt man kan göra tillsammans med sin fyrfota vän, inte minst om man är nybliven hundägare, säger Ida Qvarnström, som är projektledare för Hundfesten.

Arrangören uppskattar att närmare 800 hundar kommer att delta. Evenemanget är ett samarrangemang mellan 10 brukshundsklubbar i regionen: Kalmar, Öland, Saxnäs, Nybro, Emmaboda, Hultsfred, Oskarshamn, Mönsterås, Torsås och Högsby.

– Det blir ett bra komplement till Guldagility, som gjorde comeback förra året och kommer att genomföras vartannat år. Redan nu är Kalmar känt inom agilityvärlden för att vara en bra hundstad, så vi har ett bra utgångsläge, tillägger Ida Qvarnström.

Även Destination Kalmar är nöjda med hundtävlingarnas framfart i Kalmar.

– Guldagility är ett väldigt omtyckt evenemang som har gett eko i agilityvärlden. Nu har vi chansen att bredda Kalmars utbud inom hundsportsevenemang och göra en mer långsiktig satsning på hundsport, säger Marcus Larsson, projektledare evenemang, Destination Kalmar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.