Ytterligare en kvinna lurad av telefonbedragare – förlorade 66 000 kronor

Tidigare i veckan fick polisen in en anmälan om en kvinna i 75-årsåldern som blivit lurad på 50 000 kronor av en telefonbedragare. Nu har det hänt igen.
Publicerad 15 december 2021

Det nya fallet gäller även det en kvinna i 75-årsåldern från Nybro kommun. Hon blev uppringd av en man som påstår sig ringa från ett inkassoföretag. Han säger att hon har ett krav på en räkning gällande en dyr telefon.

– Kvinnan bestrider detta och får sedan tala med en person som påstår sig komma från säkerhetsavdelningen på hennes bank. De lyckas få kvinnan att logga in flera gånger på sin bank. Samtalet varar i tre timmar och hon blir av med 66 000 kronor, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Ytterligare en kvinna från Nybro kommun, i 85-årsåldern, blev uppringd av bedragarna och där var man en hårsmån från att lyckas.

– Det var samma tillvägagångssätt. Av en tillfällighet ringde en anhörig under tiden och hon la på luren. Det bedrägeriet blev då stoppat som tur var.

Det är många äldre som drabbas av telefonbedragarna och de lyckas ofta med sina brott.

– Vi hade ett ärende i Växjö härom dagen där en kvinna blev lurad på över 170 000 kronor. Det är många som drabbas och det handlar jättestora pengar i slutändan.

Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.