GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ytterligare tre män begärs häktade för mordet vid Funkaboskolan

Två personer sitter sedan tidigare häktade misstänkta för medhjälp till mordet vid Funkaboskolan. Nu begärs ytterligare tre personer häktade i ärendet.
Publicerad 16 september 2022 • Uppdaterad 19 september 2022
Foto: Linus Gunnarsson

På fredagen den 16 september meddelar polisen att tre män, under 20 år gamla, är frihetsberövade gällande mordet vid Funkaboskolan i Kalmar. Männen begärs häktade misstänka för mord, alternativt medhjälp till mord.

Sedan tidigare är två personer häktade i ärendet misstänkta för medhjälp till mord.

Det var under natten till måndagen den 22 maj som polisen fick in flera samtal om höga smällar i området kring Berga och Funkabo. Vid Funkaboskolan anträffades en skottskadad man. Han fördes med ambulans till sjukhus, men avled senare av sina skador.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.