Ytterligare två anhållna misstänka för inblandning i skjutningen i Norrliden

Det senaste dygnet ska tre tonårspojkar ha gripits och anhållits misstänkta för inblandning i mordförsöket utanför Coop i Norrliden när en pojke blev skjuten i ansiktet.
Publicerad 21 december 2022
Montage
MontageFoto: Linus Gunnarsson, Mostphotos

På tisdagen meddelade polisen att en person gripits misstänkt för mordförsök efter skottlossningen i Norrliden. Dagen efter går man ut med uppgifterna att ytterligare två personer gripits och anhållits.

– Det är tre yngre män i 15-18-årsåldern. En av dem är misstänkt för försök till mord och de andra två för anstiftan till mord. Samtliga tre kommer från Stockholmsområdet och de blev frihetsberövade på olika platser i landet, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

På onsdagen kommer man att hålla förhör och åklagare ska ta ställning till om de ska begäras häktade.

Om mordförsöket i Norrliden har koppling till övriga skjutningar i Kalmar är inget man kan uttala sig om i nuläget.

Den skottskadade pojken, som är i 16-årsåldern, vårdas på Universitetssjukhuset i Linköping. Region Östergötland har valt att inte lämna några uppgifter om skadeläget på grund av eventuell hotbild.

Hedda OttestamSkicka e-post
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.