GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Akrylporträtt av kända kvinnor och foton från gamla Peking

Hanna L Herder och Jorge Gelati inleder höstsäsongen på Persona galleri i centrala Kalmar.
Publicerad 18 augusti 2021
Jorge Gelati till vänster och Hanna L Herders till höger. Däremellan Herders akrylporträtt av Astrid Lindgren och ett av Gelatis fotografi från Peking.
Jorge Gelati till vänster och Hanna L Herders till höger. Däremellan Herders akrylporträtt av Astrid Lindgren och ett av Gelatis fotografi från Peking.
Foto: Pressbilder/montage

På fredag blir det vernissage för både Hanna L Herders utställning ”Empowerment” och Jorge Gelatis ”Moments of Life”.

”Empowerment” består av akrylporträtt av betydelsefulla kvinnor genom historien: Astrid Lindgren, Rosa Parks, Katarina Taikon liksom mindre kända kvinnor som nobelpristagaren Wangari Maathai och dataforskaren Margaret Hamilton.

”Jag har målat porträtt av kvinnor som är mer eller mindre kända, men kanske inte så kända som de egentligen borde vara. Jag vill lyfta frågor kring kön, genus, makt, klass och tid i min konst”, kommenterar Hanna L Herder.

Jorge Gelati har 30 års erfarenhet som fotomodell, för bland annat Christian Dior och Dolce Gabanna. De senaste tio åren har han bott i Kalmar. ”Moments of Life” består av fotografier från gamla Peking i Kina.

”Några av bilderna tog jag i pauserna när jag arbetade som modell. Vissa av bilderna är tagna i samråd med de som jag har fotograferat medan andra har tillkommit mer spontant då jag snabbt har fattat kameran och fotograferat precis det jag såg just då”, säger Jorge Gelati.

Herders och Gelatis konst finns att beskåda lördagar och söndagar från 21 augusti till 8 september.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.