GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anita från Färjestaden släpper debutroman: ”Som att släppa ifrån sig sin bebis”

Anita Winblad från Färjestaden driver till vardags ett hundpensionat, nu kan hon även lägga till författare i meritlistan. Nu släpps nämligen hennes debutroman ”Rosé-Marie och prästjäveln”.
Publicerad 7 september 2021
Foto: Pressbilder

Rosé-Marie blir mobbad på sitt jobb av sin chef, kyrkoherden. Av någon anledning har kyrkoherden något emot Rosé-Marie och försöker att sätta dit henne på alla möjliga sätt. När Rosé-Marie inte får hjälp från vare sig facket eller arbetskamraterna väljer hon att ta saken i egna händer genom att göra små saker som retar upp kyrkoherden i hans vardag. Tillsammans med sin granne börjar de genomföra olika hämndaktioner, mer eller mindre framgångsrika, som gör att de hamnar i många dråpliga situationer.

– Det är en skröna som handlar om en person som försöker hämnas på en översittare. Det är inte mycket som är sant i den, men inspirationen kommer från verkligheten, säger Anita Winblad.

Hur känns det att släppa din debutroman?

– Det känns jättebra. Jag har ju tänkt i hela mitt liv att jag skulle skriva en bok och nu är den äntligen utgiven. Det är samtidigt jättenervöst, det är som att släppa ifrån sig sin bebis.

– Jag hoppas kunna komma ut och signera romanen och träffa mina läsare.

Anita är redan i full fart med att skriva på sin andra roman som har arbetsnamnet ”Gropen och det som hände sedan”.

– Jag hoppas skriva klart den innan året är slut.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.