GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Biblioteket anordnar digitala bokcirklar

Den rådande pandemin stoppar de flesta aktiviteter som har med fysisk närvaro att göra. Det gäller även bibliotekens bokcirklar. Det råder man nu bot på med att arrangera digitala bokcirklar.
Publicerad 1 mars 2021
Foto: Mostphotos

Under tre tillfällen i vår arrangerar huvudbiblioteket i Kalmar digitala bokcirklar. Det första tillfället gick av stapeln den 1 mars.

– Det har inte varit jättemånga som har uppmärksammat det än. Vid först tillfället blev det 2-3 stycken, säger bibliotekarien Lotta Tebäck.

Nu hoppas man att fler ska hitta till den digitala bokcirkeln. Nästa chans att vara med är den 29 mars och anmälan sker på bibliotekets hemsida under fliken evenemang.

– Till nästa gång läser vi en bok från 1995. Den heter Nej tack, jag åt nyss! av Anna-Lena Brundin.

Vad är det som är så bra med bokcirklar?

– Det är just att man får dela sina funderingar kring det man läser. När man pratar om det kan det vara så olika, det väcker tankar.

Återstående bokcirklar:

• Måndagen den 29 mars: Nej tack, jag åt nyss! av Anna-Lena Bergelin.

• Måndagen den 26 april: Hur mår fröken Furukura? av Sayaka Murata.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer