unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Filmtips

Bra bett i blodig vampyr-anime

Castlevania (Serie, säsong tre, Netflix)
-
-
Foto: Netflix

Som vi har fått erfara genom åren, efter otaliga ruttna exempel, tycks det nästan vara en omöjlighet att göra en vettig filmatisering av ett tv-spel. Det finns ett fåtal undantag som bekräftar regeln dock, och Netflix-animen “Castlevania” är i säsong tre fortfarande ett skinande bevis på det. Likt Konami-spelet med samma namn handlar serien om hur monsterjägaren Trevor Belmont, magikern Sypha Belnades och halv-vampyren Alucard Tepes tar sig an en osedvanligt människohatande och imperialistisk greve Dracula. Det faktum att Alucard är Draculas son komplicerar det hela en del. Denna blodtörstiga, vrålsnygga, actionladdade och galet underhållande animerade serie har korta avsnitt som är perfekta att varva ner lite med.

Läs mer

Filmtips: Skräckpärla med “The Shining”-vibbar

Filmtipset

Filmtips: Skräckpärla med “The Shining”-vibbar

”Gillar man riktigt obehagliga och nattsvart skräck så kommer den här filmen falla en i smaken, men det är sannerligen inget för den nervsvaga.” Viktor Jerner recenserar The Lodge.

Loppet flyttas fram – igen

Kalmar

Loppet flyttas fram – igen

Arrangören: ”Vi har gjort allt som står i vår makt”

Drabbande mix av relationsdrama och mystik

Filmtipset

Drabbande mix av relationsdrama och mystik

”Berättelsen som följer är så intensiv och drabbande att man tappar hakan.” Viktor Jerner recenserar filmen Beast.

Härligt okonventionellt och drabbande om sorgearbete

Filmtips

Härligt okonventionellt och drabbande om sorgearbete

På vad som skulle bli en helt vanlig dag slås aktiemäklaren Davis Mitchell (Jake Gyllenhaal) och hans fru Julias (Heather Lind) liv i spillror när deras bil våldsamt krockar med en annan.

Starkaste delen i tidernas bästa trilogi

Filmtips

Starkaste delen i tidernas bästa trilogi

I fina "Before Sunrise" (1995) och "Before Sunset" (2004) följer vi paret Jesse (Ethan Hawke) och Celine (Julie Delpy) genom två olika faser av förälskelse, till helt fantastiskt resultat.