Kultur

Byteatern sätter upp actionfylld föreställning

Under våren 2022 spelar Byteatern Kalmar länsteater ”Biet i huvet” som beskrivs vara en actionfylld föreställning som ger hopp åt de mest utsatta.
Publicerad 7 oktober 2021
Chantale Hannouch och Maja Döbling.
Chantale Hannouch och Maja Döbling.Foto: Mattias Johansson

– Det är en föreställning som behandlar några av livets största svårigheter; ensamhet, fattigdom, och utanförskap. Samtidigt är den en hyllning till människans inre styrka och fantasins kraft, inte bara som ett färgglatt filter på verkligheten utan som en magisk kraft att bära inombords, säger regissören Chantale Hannouch, i ett pressmeddelande.

”Biet i huvet” handlar om en pojke som låtsas vara ett bi i ett dataspel för att klara en svår livssituation.

– Scenografin är ett pixellandskap uppbyggt av kuber, inspirerat av dataspel som Minecraft, Roblox och Super Mario. Rummet byggs om under föreställningens gång, allt eftersom skådespelarna bygger berättelsen. Det är ett abstrakt rum som kan bli vad som helst med hjälp av fantasin, säger Maja Döbling, scenograf och kostymör.

”Biet i huvet” är skriven av den tyske dramatikern Roland Schimmelpfennig och föreställningen har tidigare satts upp av Riksteatern i Sverige.

Den 4 mars 2022 har föreställningen premiär och därefter turnerar föreställningen runt för mellanstadieelever och som familjeföreställning i sydöstra Sverige.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.