unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Byteatern söker ny konstnärlig teaterchef – Rylander lämnar

Efter åtta år på Byteatern Kalmar länsteater lämnar nu Daniel Rylander för nya äventyr på Dalateatern. Därmed söker nu Byteatern en ny konstnärlig teaterchef.
Daniel Rylander
Daniel Rylander
Foto: Byteatern Kalmar Länsteater

– Det är med minst sagt dubbla känslor jag lämna Byteatern. Jag har under åtta år lagt mycket tid, kraft och själ i Byteatern och haft förmånen att då dela min tid där med många fina personer, säger Daniel Rylander, i ett pressmeddelande.

Daniel Rylander började på Byteatern 2013 tillsammans med Mia Carlsson. Till sommaren börjar Daniel sutt nya uppdrag som teaterchef på Dalateatern i Falun. Byteatern har börjat söka efter hans efterträdare. Teatern har ett delat ledarskap där Linda Stenberg har den andra rollen som verkställande teaterchef.

– Daniel och jag har haft ett bra samarbete och jag har lärt mig mycket under den tid vi jobbat tillsammans. Vi har börjat processen att söka hans efterträdare. Vi har goda förhoppningar om att hitta rätt person, säger Linda Stenberg.

– Vi söker någon som brinner för länsteateruppdraget och kan fortsätta att utveckla teatern. Det är tråkigt att Daniel väljer att lämna Byteatern men samtidigt sdpännande att se hur nästa konstnärlige teaterchef kan ta Byteatern vidare med de goda förutsättningar som finns nu, säger Svante Oledal, styrelseordförande.

Läs mer