Annons
Kultur

Byteatern storsatsar på ny musikal

Byteatern kavlar upp ärmarna och storsatsar med musikalen Danskjävlar som ska gå i höst.
– Det kommer bli extra härligt att efter ett svårt och instängt corona-år få bjuda publiken på något så stort och svulstigt som detta, säger Daniel Rylander, konstnärlig teaterchef på Byteatern Kalmar länsteater, i ett pressmeddelande.
Publicerad 31 mars 2021
Elin Hallberg och Alexander Öberg och affisch av föreställningen.
Elin Hallberg och Alexander Öberg och affisch av föreställningen.Foto: Byteatern, Mattias Johansson/montage: Emelie Lund

Föreställningen Danskjävlar är baserad på en radiodokumentär med samma namn som handlar om vad som händer när en grupp danskar med alternativt synsätt på hur livet ska levas bosätter sig i en mindre ort i glasriket.

– För något år sedan blev vi kontaktade av Erik Nrberg och Alexander Öberg som bar på den här idén och de ville göra en musikal med Änglagårds-kvaliteter. Det var ett förslag som vi inte kunde stå emot.

Annons

Tanken är att föreställningen ska ha premiär 4 september och spelas fram till 9 oktober på Byteaterns stora scen.

– Det blir en storslagen musikalföreställning i det lilla formatet som i mitt huvud handlar om det svåra i att verka gott och vara en god människa i en usel värld, säger Alexander Öberg som regisserar.

Då man inte kommer att turnera med föreställningen utan vara på en fast plats kan rummet byggas om mer än vanligt. Tanken är att skapa en arenauppställning med publik på två sidor om scenen.

– Vi gör inte kollektivet som att de ska se ut som en googling på hippie. Vi skapar en kostymvärld som är något helt annat. Något som publiken aldrig sett, säger Elin Hallberg.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons