Kultur

Erika satsar på digital konstutställning

Erika Givells konstutställning på Ekebyhovs slott ställdes in. Istället tog hon beslutet att satsa på en digital utställning.
Publicerad 25 maj 2020
Foto: Privat

Konstnären Erika Givell skulle ha ställt ut sina målningar tillsammans med glaskonstnären Bodil Magnusson på Ekebyhovs slott på Ekerö. Men precis som så mycket annat just nu ställdes utställningen in. Istället tog Erika beslutet att göra en egen utställning genom att hänga upp sina målningar i ateljén hemma i Mönsterås. Dessutom går den att se digitalt på hennes hemsida.

Hennes målningar har titlar som ”Jag släpper dig fri” , ”Lyssnar” och ”Sammanlänkat”.

– Många titlar kommer tillbaka. Att vara fri, att släppa sig själv fri. Jag har gjort fler målningar som jag sedan förstått handlar om det, kommenterar Erika Givell.

På hennes hemsida går det även att se info om kommande utställningar, som Erika hoppas blir av.

– Mina målningar berättar för mig om vad som är viktigt för mig just nu. Jag tänker att vi är sammanlänkade med andra människor, djur, växter, alltet. Vi befinner oss alla i en rörelse, fortsätter Erika Givell.

Utställningen pågår till och med den 30 juni.

bild 1/3
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.