Kultur
FILMTIPSET

Filmtips: Årets bästa skräckfilm

His House (Film, Netflix)
Publicerad 15 november 2020
Detta är en recension i Kalmarposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
”Som luttrad och van skräckälskare är det inte alltid lätt att hitta något i genren som verkligen skrämmer en på djupet, men nyligen släppta “His House” (2020) gör det med besked.” Viktor Jerner recenserar filmen His House.
”Som luttrad och van skräckälskare är det inte alltid lätt att hitta något i genren som verkligen skrämmer en på djupet, men nyligen släppta “His House” (2020) gör det med besked.” Viktor Jerner recenserar filmen His House.Foto: Netflix

Som luttrad och van skräckälskare är det inte alltid lätt att hitta något i genren som verkligen skrämmer en på djupet, men nyligen släppta “His House” (2020) gör det med besked. Storyn kretsar kring flyktingarna Bol (Sope Dirisu) och Rial (Wunmi Mosaku) som anländer till England efter en traumatisk resa från ett krigshärjat Sudan. Samtidigt som de försöker passa in i ett främlingsfientligt samhälle hemsöks de av hemskheterna som de har med sig i bagaget. När märkliga saker börjar hända i det sjaskiga hus som de blir tilldelade inser de att deras tidigare abstrakta demoner har materialiserat sig. Det mänskliga dramat i filmens kärna är oerhört drabbande och de effektiva skräckbitarna gav mig ett flertal smärre hjärtattacker, ångestpåslag och iskalla kårar, precis som en lyckad skräckfilm ska göra.

Viktor Jerner