Kultur
Filmtipset

Filmtips: Känslosam & svidande aktuell anime

Weathering with You (Film, digital hyrfilm)
Publicerad 13 oktober 2020
Detta är en recension i Kalmarposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
”Makoto Shinkai, regissören och manusförfattaren bakom anime-mästerverket och den internationella megasuccén “Your Name” (2016), är tillbaka med en ny fantasy-romans som trycker på precis alla känsloknappar”. Viktor Jerner recenserar filmen Weathering with You.
”Makoto Shinkai, regissören och manusförfattaren bakom anime-mästerverket och den internationella megasuccén “Your Name” (2016), är tillbaka med en ny fantasy-romans som trycker på precis alla känsloknappar”. Viktor Jerner recenserar filmen Weathering with You.Foto: TriArt Film

Makoto Shinkai, regissören och manusförfattaren bakom anime-mästerverket och den internationella megasuccén “Your Name” (2016), är tillbaka med en ny fantasy-romans som trycker på precis alla känsloknappar. I Tokyo-baserade “Weathering with You” (2019) följer vi den blyga avhoppade studenten Hodaka som faller för en mystisk ung tjej vid namn Hina. När Hodaka får reda på att Hina har förmågan att påverka väderfenomen med blotta tanken kompliceras deras förhållande bortom all normalitet och deras kärlek sätts på prov.

Med hjälp av rockgruppen Radwimps överdådiga (på absolut bästa sätt) musik, ljuv animation och hyperaktuella teman kring klimat och miljö lyckas Shinkai få till ännu en pärla, om än inte lika felfri och överväldigande som “Your Name”.

Viktor Jerner