GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Galleri öppnar för ansökningar till fotoutställning: ”Intresset är stort”

Är du en professionell fotograf eller bara en glad amatör? Det spelar mindre roll när Persona Galleri öppnar upp för ansökningar till fotoutställning.
Publicerad 30 augusti 2021
Genrebild
Genrebild
Foto: MICHAEL ERHARDSSON / MOSTPHOTOS

För andra året i rad arrangerar galleriet en salong för konstfotografi ”Kalmar Photo Art”. Utställningen sätts upp i december och vem som helst har möjlighet att skicka in sitt bidrag. Därefter avgör en jury vilka fotografier som tas med.

– Intresset för fotokonst är stort. Den har fått ett allt starkare genomslag och erkännande som konstform. Jag tror att det är en mer lättbegriplig konstform som också är tillgänglig för alla idag via telefonen. Man blir översköljd av bilder idag och då blir man kanske mer kräsen i vad man tycker är snyggt. Dagens medborgare är vana att bedöma bilder och njuta av dem, säger Jonas Hallberg, Persona Galleri.

Kalmar Photo Art är i dagsläget Kalmars enda renodlade jurybedömda fotosalong. Alla bidrag är anonyma för juryn och bilderna bedöms efter originalitet, kvalitet och personlighet.

– Vi fick in över 300 fotografier från ett 80-tal fotografer förra året, jag hoppas att vi får in ännu fler bidrag i år. Jag tror det är många som har fotograferat mer under pandemin och att kreativiteten har skakat loss när man har haft mindre att göra.

För att delta behöver man ha fyllt 18 år och varje deltagare får skicka in fem bidrag.

Juryn som axlar det ärofyllda uppdraget är: Agnes Forstenberg, skådespelare, Daniel Thörnblad, regissör, Jörgen Axelsson, journalist, Harald Erici, musiker, Mårten Ekblad, fotograf, Henriette Koblanck, professor i design och Åse Wendelbo, entreprenör inom inredning.

Sista inlämningsdag är den 1 november.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.