GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Intresset är tillräckligt stort - Kreugermusikalen kommer att sättas upp

500 förköpsbiljetter behövde säljas för att musikalen om Ivar Kreuger överhuvudtaget skulle sättas upp. Det målet nåddes på ett par veckor.
Publicerad 27 januari 2021
Ivar Kreuger - Ett imperiums uppgång och fall.
Ivar Kreuger - Ett imperiums uppgång och fall.
Foto: Pressbild

– Vi är fantastiskt nöjda med gensvaret. Tacka alla som tror på oss. Kalmarborna vill uppenbarligen att den här musikalen sätts upp. Intresset för tändstickskungens liv är stort, skriver Jonas Hellberg och Michael Ländin, initiativtagare och författare samt kompositör till musikalen, i ett pressmeddelande.

Hellberg och Ländin är tacksamma över att inte bara privatpersoner har hjälpt dem att nå sitt mål, utan att även flera lokala företag har stödköpt biljetter.

Härnäst kommer producent och regissör anlitas. De får i sin tur sätta samman ensemblen, välja musiker och övrigt konstnärligt team.

– Eftersom en sådan här produktion är kostsam att genomföra och intresset är så stort släpper vi ytterligare 100 VIP-biljetter till försäljning till specialpris. Därefter kommer vi att öppna upp försäljning till ordinarie pris. Vill man stödja oss tidigt i produktionen så finns goda chanser. Vi söker även sponsorer och samarbetspartners, förklarar Michael Ländin.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.