Kultur

Jenny från Kalmar skriver deckartriologi

Kalmarförfattaren Jenny Blomgren är i full färd med att skriva en triologi. Två av böckerna är färdiga och har tryckts genom bokförlaget Vulkan. Debuten heter Dubbelmordet och andra boken, som är helt nyutgiven, går under titeln Kidnappningen.
Publicerad 19 september 2020
Jenny Blomgren med de två första böckerna i triologin.
Jenny Blomgren med de två första böckerna i triologin.Foto: Privat

– Jag har börjat skriva på den tredje som ska heta Den andra sidan, men jag är bara i början. Det får nog ta sin tid innan den kommer ut, säger Jenny Blomgren.

De två första böckerna blev färdiga i ett rasande tempo, i alla fall om man ser till bokbranschen.

– Det tog ett år att bli färdig med båda. Den första boken tog tre till fyra månader att skriva och likaså den andra. Sedan har bokförlaget nästan tre månader på sig att rätta.

Handlingen kretsar kring familjen Svensson som blir en del i ett otrohetsdrama. Älskarinnan, som hotar med att avslöja allt för frun, slås ihjäl. I uppföljaren sker, precis som titeln hintar om, en kidnappning inom familjen.

Trakterna som beskrivs i böckerna lär kännas bekanta för lokalbor.

– Allt detta utspelar sig i Kalmar och på Öland så man känner igen sig i miljöbeskrivningar, säger Jenny Blomgren.

Det har länge varit Jennys stora dröm att skriva böcker.

– Drömmen har funnits där sedan jag var liten. Jag har alltid läst och varit intresserad av böcker. När jag var barn satt jag alltid med en bok i handen. Jag har även försökt skriva böcker länge, men det har blivit några kapitel och sedan har det lagts i byrålådan. Det är kul att det äntligen blev av.

Det är först nu när barnen är större och mer självständiga som Jenny har mer tid för sig själv och sitt projekt.

– Det går åt lite tid till att sitta och skriva. Jag är inte så bra med datorer, så nu köpte jag en padda och äldsta sonen hjälpte mig att ladda ner program som jag kan skriva i. Själva handlingen har jag färdig i huvudet, men så kommer jag på detaljer efterhand som blir små anteckningar på papper.

Hur har reaktionerna på böckerna varit?

– Familj och vänner har än så länge bara läst den första boken, Dubbelmordet, och de har reagerat positivt. Min man är eld och lågor. Men jag tar både ris och ros – det är bara roligt att höra från utomstående som läst den och ger mig feedback som jag kan ta till mig inför sista boken.

Namn: Jenny Blomgren

Ålder: 43

Bor: Tvärskog

Familj: Man och tre söner, 19, 14 och snart 13 år.

Gör annars: Jobbar som personlig assistent

Intressen: Springa i skog och mark.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.