GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jurybedömd Sommarsalong på konstgalleri

Tidigare i år fick konstnärer chansen att skicka in bidrag till en jurybedömd Sommarsalong på konstgalleriet Galleri 28 i Kalmar, som kommer att visas den 4 juni till och med 31 juli. Nu börjar utgallringen.
Publicerad 10 april 2021
Galleristen Johan Hjärtstrand.
Galleristen Johan Hjärtstrand.Foto: Linus Gunnarsson

De tre jurymedlemmarna Sara Jern, arkitekt från arkitektkontoret Tengbom i Kalmar, konstnären Niklas Asker verksam i Malmö och New York och galleristen Johan Hjärtstrand har ett gediget arbete framför sig. Omkring 1 500 bidrag har kommit in och det är både verk i 2D och 3D i varierande medium.

Juryn kommer i slutet av april kunna presentera ett fyrtiotal verk som ska visas i Sommarsalongen på Galleri 28. Galleriet kommer att presentera verksamma konstnärer från hela Sverige.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.