GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmarförfattare avslutar sin romanserie med ”Fadern”

En väktare hittas avrättad. På hans bröst sitter en lapp med texten ”Till mitt hjärta från pappa”, och det dröjer inte länge förrän två liknande mord sker. Alla tre döda har blivit anmälda för våldtäkt, men åtalen har lagts ner. Är mördaren någon som utsett sig själv till både domare och bödel?
Kalmarförfattaren Pia Kask släpper nu den tredje och avslutande romanen i bokserien om polisarbete i fiktiva staden Wästholm.
Kalmarförfattaren Pia Kask släpper nu den tredje och avslutande romanen i bokserien om polisarbete i fiktiva staden Wästholm.
Foto: Pressbilder

Det är upptakten till ”Fadern”, Kalmarförfattaren Pia Kasks tredje fristående och avslutande roman i serien om civilutredaren Hannah Fors och polisen Henrietta Rollins. De tidigare delarna heter ”Bestraffaren” och ”Älskaren”

Serien utspelar sig i kuststaden Wästholm, som befolkas av ”färgstarka karaktärer med mörka hemligheter”.

Pia Kask arbetar till vardags som medicinsk sekreterare och det var där fröet till hennes författarskap väcktes, berättade hon för KalmarPosten i samband med att förra delen släpptes:

– Från början var det nog mer en slump. Vi skojade om det på jobbet några år innan den här idén dök upp. Den här storyn började jag skriva på runt 2015 och sen har jag skickat manus till olika förlag.

Spår av hemstaden Kalmar kan förvisso skönjas, men Wästholm är en fiktiv stad.

– Jag gillar att använda mig av fiktiva städer och länder, det ger en frihet för mig som författare. Dessutom har jag så fruktansvärt dåligt lokalsinne så det är bäst så, har Pia Kask sagt till KalmarPosten.

”Fadern” släpps den 21 maj, precis som ”Älskaren” släpptes 21 maj 2020 och ”Bestraffaren” släpptes 21 maj 2019.

Läs mer