GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmarförfattaren släpper sista boken i trilogin

Jenny Blomgren har precis slutfört historien om familjen Svensson och övriga karaktärer i sin deckartrilogi.
– Det är skönt att den är färdig faktiskt, säger Jenny Blomgren.
Publicerad 17 september 2022

De första två böckerna, ”Dubbelmordet” och ”Kidnappningen” skrevs i rask takt och var klara på ett år. Två år senare har den sista boken i trilogin släppts: ”Den andra sidan”.

– Det är många timmar som ligger bakom det. Egentligen skulle jag bara skriva första boken, men det blev ett så plötsligt slut att jag kom på den andra boken också. Sedan blev det en trea också, men nu är jag färdig med de här karaktärerna, säger Jenny Blomgren.

Bild från 2020 då Jenny Blomgren släppt de två första böckerna i trilogin.
Bild från 2020 då Jenny Blomgren släppt de två första böckerna i trilogin.Foto: Privat

Historien utspelar sig i Kalmar och på Öland och kretsar kring familjen Svensson som blir en del i ett otrohetsdrama. Älskarinnan, som hotar med att avslöja allt för frun, slås ihjäl. I uppföljaren sker en kidnappning inom familjen. Den sista boken följer vi barnet som blev kidnappat.

– Karaktären Guns son blev kidnappad i tvåan. Han är då bara fyra år. Sista boken handlar om när han var kidnappad och bortförd till en annan familj. Sedan går han omkring med ett mörkt inre med frågan varför han blev bortlämnad av sina föräldrar. Han söker sanningen under sin uppväxt. När sanningen kommer fram vill han hämnas.

Den sista boken utspelar sig till stor del på Gotland.

– Jag var där på sommarsemester. Det är så fint och vackert där och då bestämde jag mig att boken skulle utspela sig där också.

Foto: Privat

Nu när deckartrilogin är klar har Jenny börjat blicka mot en ny genre.

– Det är lite sorgligt att lämna karaktärerna, men det är samtidigt roligt att få börja jobba med lite nya karaktärer. Nu har jag börjat med en komedibok istället. Den ser jag fram emot att skriva.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.