Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

KLART: Hon blir ny konstnärlig teaterchef på Byteatern

På onsdagen presenterade Byteatern nyheten att Monica Wilderoth efterträder Daniel Rylander och blir ny konstnärlig chef. I vår börjar överlämningen och i augusti tillträder hon tjänsten.
– Det känns så roligt! Superspännande, jag är väldigt förväntansfull, säger Monica i ett pressmeddelande.
Foto: Byteatern Kalmar Länsteater

Monica var med och startade upp den prisbelönta frigruppen Teater Terrier i Malmö, hon har arbetat som skådespelare, författare, dramatiker och regissör. Hon har dessutom varit teaterchef på Borås stadsteater samt undervisat på Teaterhögskolan i Malmö.

– Jag har hört gott om Byteatern Kalmar Länsteater. Att den har en fint fungerande organisation med en personal som arbetar med lust och engagemang. Och att ensemblen är grym.

Lindra Stenberg, verkställande teaterchef, är även hon väldigt nöjd med nytillskottet.

– Jag ser fram emot att få arbeta med Monica, vi kompletterar varandra och kan fortsätta uppdraget med att göra Byteatern Kalmar Länsteater till hela länets teater med stort fokus på barn och unga, säger Linda Stenberg.

– Jag tänker att jag vill utveckla teaterns redan inslagna väg med att fortsätta göra modiga och kompetenta föreställningar. Jag vill förankra teatern än mer hos invånarna i hela länet och utveckla samarbeten. Det jag kan bidra med är uppriktighet och mod, och en lång bred erfarenhet inom teatern, säger Monica Wilderoth.

Läs mer