Annons
Kultur

Konstnärer prisas av stiftelse

Konstnärerna Bo Mörnerud och Adam Hedin tilldelas Uddenberg-Nordingska Stiftelsens konstnärsbelöning 2021 och belönas med en prissumma på 50 000 kronor vardera.
Publicerad 21 juni 2021
Foto: Mostphotos

Stiftelsen har sedan 1983 årligen delat ut belöningar för att bland annat främja konstnärlig utbildning och undervisning.

Mörbylångabon Bo Mörnerud, född 1950 i Centralafrikanska Republiken, får mottaga priset för att ”få inspiration och möjlighet att utveckla dynamik och poesi i sina oljemålningar”.

Annons

Adam Hedin, född 1973 i Kungsör, bor i dag i Kastlösa. Han tilldelas priset för sin förmåga att på ett mångfacetterat och humoristiskt sätt porträttera fåglar.

Stiftelsen står under länsstyrelsens tillsyn och leds av en styrelse bestående av representater från Region Kalmar län, Mörbylånga kommun, Konstakademin och Länsstyrelsen Kalmar län.

Konstnärerna kommer att prisas på Capellagården den 23 augusti.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons