GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kungen invigde utställning av Vallien på Solliden

Den 11 maj invigde Kungen och Drottningen Sollidens slotts traditionella sommarutställning. Årets utställning heter Gatekeeper och är skapad av glaskonstnären Bertil Vallien.
Foto: Mehdi Barakat

Utställningen visas i slottsträdgårdens engelska park och är den första som arrangeras utomhus.

– Jag tycker det är en väldigt speciell känsla att kunna ha Bertil, här med hans fantastiska glaskonst som är känd världen över, i den här miljön på Solliden på Öland och i engelska parken, säger Kungen under invigningen.

Foto: Mehdi Barakat

Bertil Vallien har arbetat med glas i över 60 år och han är mångfaldigt prisbelönt och representerad på museer världen över. I utställningen visar Bertil Vallien ett långvarigt konstnärligt experimenterande.

– Kungen anlände i sin tjusiga bmw igår kväll och jag var väldigt orolig för vad han skulle säga när vi grävt upp engelska parken, säger Bertil Vallien.

– Ja, det var på gränsen, svarar Kungen skämtsamt.

– Det är första gången och väldigt ovanligt att få göra en sådan här utställning i en miljö som är så vacker men också säker. Jag är väldigt tacksam för Kungen och Drottningen att jag har fått den här chansen, säger Bertil Vallien.

15 bilder

Nedan kan du se en film vid utställningen:

Läs mer