GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lilla trollflöjten spelas i Kalmar: ”Vår familjeversion”

En ny tolkning av Mozarts opera Trollflöjten kommer att spelas i Kalmar och Oskarshamn.
Publicerad 2 november 2021
Ensemblen i Lilla Trollfjöjten Barn och Unga på Kalmar Läns Musikstiftelse.
Ensemblen i Lilla Trollfjöjten Barn och Unga på Kalmar Läns Musikstiftelse.Foto: Urban Wedin

Föreställningen beskrivs som en familjeopera och kommer att spelas av Länsmusiken Barn och Unga tillsammans med Oskarshamns folkhögskolas sångelever och sångsolister, med musikalisk ledning av Ludvig Nilsson.

– Jag törs påstå att musiken till Trollflöjten är den mest berömda operamusik som finns. Det finns sånger och musikaliska partier vi säkerligen har hört utan för den skull har kopplat det till Trollflöjten. I denna tolkning får vi följa Papageno när han blickar tillbaka på en händelse som utspelade sig för länge sedan i en förtrollad skog, säger Carolina Johansson, som ansvarar för libretto och regi och som också är producent för Barn och Unga på Länsmusiken i Kalmar Län, i ett pressutskick.

– Operan själv beskrivs som passande för barn men originalberättelsen är ibland obegriplig och för lång för att vara en barnopera. Det blev därför en utmaning att få operan begriplig. Två år har hunnit passera från idé till att kunna sätta upp vår familjeversion. Men här står vi äntligen.

Den 7 november spelar man upp föreställningen på Kalmar teater och det är fri entré.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.