Kultur

Lindöateljéerna ställer ut: ”Visar en bredd av konstnärskap”

Den 15 oktober invigs Lindöateljéernas andra utställning på Persona galleri. Då ställer Kalmarkonstnärerna Stina Siljing, Linda Wallin och Johanna Strand ut.
Publicerad 9 oktober 2021
Pressfoton av några av konstverken.
Pressfoton av några av konstverken.

”Du blir aldrig färdig, och det är som det skall”, ur Romanska bågar av Tomas Tranströmer är namnet som är gemensamt för alla tre utställningar som Lindöateljéerna gör på Persona galleri. Klockan 16.00 den 15 oktober blir det invigningstal för den andra utställningen. Det hålls av regionförfattaren Anna Winberg Sääf och det blir musik från elever på Högalids folkhögskola.

– Nästa utställning på Persona galleri visar en bredd av konstnärskap från konstnärskollektivet Lindöateljéerna. Om livet och platsen, att lyssna till naturens inneboende krafter, om drömska och verkliga landskap, om färg, rörelse och att vänja sig, säger Camilla Ed, curator för utställningarna i ett pressmeddelande..

Det blir Lindöateljeérnas andra utställning av totalt tre. Det blir offentliga visningar lördagar och söndagar till och med 31 oktober.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.