Kultur

Lisa släpper barnbok om sommaräventyr i Kolboda

Lisa Stejdahl, 28år, har precis släppt sin första barnbok ”Sommaräventyr i Kolboda”.
Publicerad 3 maj 2021
Lisa Stejdahl gör släpper sin debutbok ”Sommaräventyr i Kolboda”
Lisa Stejdahl gör släpper sin debutbok ”Sommaräventyr i Kolboda”

Lisa är från Mariannelund och spenderade nästan alla sina barndomssomrar på sin farmor och farfars vandrarhem i Kolboda utanför Kalmar.

– Jag har upplevt de mest fantastiska äventyr där som barn. Boken är lite av en kärleksförklaring till min farmor och farfar och till mina släktingar som fick uppleva det här, säger Lisa.

Boken är baserad på verkliga händelser som antingen Lisa, hennes systrar eller kusiner har upplevt. Illustrationerna i boken är gjorda av Lisas kusin Nelly Hallbing, som kommer ifrån Kolboda.

– Man får bland annat läsa om inbrottstjuvar, sälar som attackerar och mystiska öar. De fyra karaktärerna är baserade på mig, mina systrar och kusiner.

Med boken vill Lisa inspirera barn att släppa skärmarna för en stund och utforska världen lite mer på riktigt.

– Jag hoppas att den ska tilltala folk som inte bara känner mig eller känner till Kolboda, att det ska bli en rolig barnbok för många.

Redan nu har Lisa planer på en uppföljare till boken.

– Det här är farmor och farfars bok. Nu håller jag på att skissa på mormor och morfars.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.