Annons
Kultur

Mia och Martina ska förverkliga musikalen om Ivar Kreuger

Skådespelaren och regissören Mia Nilsson ska regissera medan showartisten Martina Sundén producerar.
Publicerad 24 mars 2021
Martina Sundén och Mia Nilsson utanför Kalmar Teater där musikalen om Ivar Kreuger har premiär om ett år.
Martina Sundén och Mia Nilsson utanför Kalmar Teater där musikalen om Ivar Kreuger har premiär om ett år.Foto: Privat

”Uppdraget till Mia och Martina är att se till att Kalmarborna om ett år får se och höra den musikaliska berättelsen om Kalmars genom tidernas främsta världskändis, Ivar Kreuger. Musikalen handlar om hans mytomspunna liv, många kärleksaffärer och dramatiska död som påverkade en hel värld. Vi lägger manuset och musiken i trygga händer på två riktiga proffs på teater och musikunderhållning”, skriver musikalens upphovsmakare, manusförfattaren Jonas Hellberg och kompositören Michael Ländin, i ett pressutskick.

Mia Nilsson är för närvarande kursledare och teaterlärare på Scenkonstskolan vid Ölands folkhögskola. Martina Sundén är känd häromkring inte minst från Kalmarsundsrevyn och har varit projektledare för Guldfesten och som verksamhetsutvecklare i Kalmar teaterförening.

Manusförfattaren Jonas Hellberg, producenten Martina Sundén, regissör Mia Nilsson och kompositören Michael Ländin.
Manusförfattaren Jonas Hellberg, producenten Martina Sundén, regissör Mia Nilsson och kompositören Michael Ländin.Foto: Privat
Annons

”Att få uppdraget att förverkliga en nyskriven scenföreställning känns fantastiskt stimulerande och ärofullt. Inte minst med tanke på pandemin. Alla behöver något positivt att se fram emot, både publiken och vi som arbetar inom kultursektorn”, säger Mia Nilsson och Martina Sundén.

De nio skådespelarna håller på att rekryteras i detta nu och genom en öppen audition under påsklovet hoppas man finna den som ska spela Ivar Kreuger i spelåldern 9–11 år.

Premiär på ”Ivar - musikalen” är planerad till den 18 mars 2022. Genom den crowdfunding som Kalmarposten skrivit om tidigare har det hittills sålts 600 biljetter.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons