GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Filmtips

Odefinierbar och hypnotisk upplevelse

Publicerad 20 maj 2020

Filmtips
Filmtips
Foto: Mubi

Ema (Film, Mubi)

Surrealism, pyromani, lasershower, experimentell dans, eldkastare, kärleksgnabb och misslyckade adoptioner. Chilenska Pablo Larraíns fullmatade film “Ema” (2019) är minst sagt svår att placera i någon form av fack, för så fort man gör det så flyr den åt ett helt annat håll. I korta drag handlar den om en mer eller mindre destruktiv relation mellan en reggaeton-dansare vid namn Ema (elektriska nykomlingen Mariana Di Girolamo) och koreografen Gastón (Gael García Bernal).

En tid innan filmens början bestämde de sig för att lämna tillbaka den son som de adopterade tillsammans, något som har satt sig som en dödlig kil i deras förhållande. När den impulsiva Ema ångrar sig igen och bestämmer sig för att få tillbaka pojken med vilka medel som helst startar en explosiv kedja av händelser som ingen av dem kan stoppa. En älskvärt hypnotisk, unik och totalt oförutsägbar filmupplevelse.

Viktor Jerner
Detta är en recension i kalmarposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.