GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Pandemin ledde till staffetskrivning - som nu blivit bok

”Ordstafett från Småland” är namnet på Skrivarnätet Smålands nya antologi.
Publicerad 16 augusti 2021 • Uppdaterad 16 augusti 2021
Klicka på bilden för att se hela omslaget på den nya antologin.
Klicka på bilden för att se hela omslaget på den nya antologin.
Foto: Pressbild

Föreningen Skrivarnätet Småland bildades 2006 och utgörs av smålänningar som gillar att skriva. Var tredje år - ibland mer sällan och ibland mer ofta - ges en antologi ut, som i år har fått ett lite annorlunda upplägg. När nätverkets medlemmar på grund av pandemin inte kunde träffas ansikte mot ansikte bestämde sig styrelsen för att anordna en stafettskrivning på distans.

”17 medlemmar av varierande ålder och från olika delar av Småland anmälde sig, och skrev varsin inledning på en berättelse, som sedan fyra andra deltagare fick fortsätta på, och avsluta. Stafetten anordnades över fem veckor och skedde främst digitalt via email, men tre deltagare hade inte tillgång till dator, utan skickade sina texter med vanlig post. Berättelserna som stafettskrivningen mynnade ut i blev oerhört varierade till genre och stil, och eftersom att varje text har fem skribenter, liknar de inte det som vanligtvis hittas i bokhyllan”, förklarar Annie Olsson, en av bokens författare.

Annie Olsson är från Nybro och flera andra av författarna bor också i länet: Ann Dahlström och Britt Maslak från Kalmar, Kerstin Söderlund från Orrefors, Solvig Andersson från Hultsfred och Lisa Karlsson från Storebro.

Om bokens 17 berättelser skriver man: ”Några av dem passar utmärkt för barn, andra för vuxna, och ytterligare några för hela familjen”.

”Ordstafett från Småland” släpps den 28:e augusti.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.