GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Recension av Nattsångaren: ”Får mig att sträckläsa”

”Har just läst ut semesterns första bok ”Nattsångaren” av Johanna Mo och känner mig helt knockad av hur nära den är”, skriver KalmarPostens skribent Sara Jonasson.
Publicerad 18 juli 2020 • Uppdaterad 18 juli 2020
Foto: Sara Jonasson

Har just läst ut semesterns första bok ”Nattsångaren” av Johanna Mo och känner mig helt knockad av hur nära den är.

Jag har aldrig tidigare läst en påhittad roman som känns så verklig. Alla platser och miljöer har jag själv vuxit upp i och kan verkligen känna dofter och sinnesstämningar över Ölands Alvar, Ölandsbron, Kalmar. Tänk att få vara med om en sådan läsupplevelse där du själv sitter mitt i händelsernas centrum!

Att boken dessutom är en riktig bladvändare som får mig att sträckläsa passade perfekt för att komma in i semestermode.

Johanna Mo signerade böcker utanför Dillbergs bokhandel under lördagen.
Johanna Mo signerade böcker utanför Dillbergs bokhandel under lördagen.
Foto: Agnes Aronsson

Beskrivning av Nattsångaren: Ölandsbrotten – ett nytt spår i Johanna Mos författarskap

När den skickliga polisutredaren Hanna Dunckers pappa dör tvingas hon efter 16 år i Stockholm att återvända till barndomens Öland. Trots allt som hände där. Trots alla blickar och rykten är det i den lilla stugan vid havet hon hör hemma.

15-årige Joel hittas död och illa misshandlad vid Möckelmossens rastplats och Hanna dras in i en utredning som berör hennes äldsta vän. Vännen hon övergav många år tidigare. Hannas förflutna definierar henne som människa och polis, hon är en överlevare som vi kommer att vilja följa i många böcker.

Ölandsbrotten är en deckarserie om att leva i skuggan av brott och att inte kunna klippa banden med det förflutna och sin hembygd.

Sara JonassonSkicka e-post
Detta är en recension i Kalmarposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.