GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Samlingsutställning med konstnärer från årets kulturkommun

Kalmar • Publicerad 5 januari 2022
Foto: Pressbilder

För en kort tid sedan prisades Emmaboda som Årets kulturkommun 2022. Nu kommer sjutton verksamma konstnärer i Emmaboda att visas i en samlingsutställning på Persona galleri i Kalmar.

– I varenda ort i Emmaboda kommun finns det yrkesverksamma konstnärer med egna ateljéer. Det är imponerande. Trots att Emmaboda är en liten kommun finns det många stora och intressanta konstnärer som är verksamma. Idén med den här utställningen är att visa på den bredd och kvalitet som finns, inte minst inom glaskonsten och måleriet, säger Jonas Hellberg, gallerist på Persona, i ett pressmeddelande.

– Emmaboda kommun fick utnämningen Årets kulturkommun av fackförbundet Vision för att kommunen trots pandemin har skapat nya spännande former för att nå ut med kulturen. I den andan har kommunen tagit initiativ till utställningen Emmaboda Ateljéer. Vi vill lyfta fram Emmabodabygdens konstnärer och bidra med att deras konst visas utanför kommungränsen, säger Jan Dzedins, verksamhetschef Kultur i Emmaboda kommun.

Vernissage går av stapeln den 14 januari med invigningstal av Bettina Pehrsson, chef Kalmar konstmuseum.

Följande konstnärer deltar:

Glas: Markus Emilsson, Anna-Linda Gabriel, Amy Krüger, Tillie Burden, Lioba Maria Solga, Maria Bang Espersen, Kim Ten Over och Liselotte Björnholt Henriksen 

Måleri: Jan Albert Carlsson, Bo Bergstrand, Angelika Jenkel, Roland Gross , Tex Berg, Björn Björnholt, (samtliga olja) och Åsa Halin (akvarell) 

Keramik: Gitte Lind  

Textil: Ingrid Peterson 

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.