Kultur

Trio ligger bakom ny barnbok om katter på äventyr i Kalmar

”Kattsystrarna Wilda och Wilja på äventyr i Kalmar” heter barnboken som släpptes nyligen.
Publicerad 14 maj 2021
Anna Wallin, Malin Albertsson och Malin Johansson i en av Kalmars mest välkända miljöer, där även huvudpersonerna i deras bok hänger.
Anna Wallin, Malin Albertsson och Malin Johansson i en av Kalmars mest välkända miljöer, där även huvudpersonerna i deras bok hänger.Foto: Pressbild

Boken utspelar sig i kända Kalmarmiljöer som vid slottet, på Kattrumpan och i vattentornet.

”Att boken skulle handla om de två kattsystrarnas äventyr på olika platser vi har en koppling till kändes självklart”, säger en av författarna, Malin Johansson i Ramdala.

Hon är matte till Wilda. Ja, för bokens förlagor finns i verkligheten och bor hemma hos författarna. Wilda är den busiga systern.

Wilja, den lugnare och lite mer försiktiga, bor hemma hos den andra författaren, Malin Albertsson i Storebro.

”De olika katt-karaktärerna har alla olika personligheter och egenheter, precis som det är i det mänskliga livet. Vi vill att barnen och deras föräldrar både ska skratta och få tankar kring till exempel vänskap, när de läser boken”, förklarar Malin Albertsson.

Malin och Malin är vänner från studietiden i Kalmar, därav den valda miljön. Bokens illustrationer är tecknade av Anna Wallin från Hultsfred.

”Jag har försökt illustrera de två kattsystrarna utifrån deras små egenheter och egenskaper. Det har varit spännande att skapa ett bildspråk från grunden”, säger Anna Wallin.

En uppföljare till boken, som vänder sig till barn mellan 6-9 år, är redan planerad.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.