Kultur

Utställning av åtta konstnärer i Mörbylånga

Publicerad 28 maj 2020
Omslag till konstnärsboken
Omslag till konstnärsbokenFoto: Pressbild

I samband med Mörbylånga köpings 200-årsjubileum startar Galleri Malou i Mörbylånga en utställning med åtta konstnärer som har anknytning till köpingen. Anledningen är att visa vad Mörbylånga köping förmår.

Utställningen är öppen onsdag till söndag hela sommaren. I samband med utställningen lanseras en bok där konstnärerna själva kommer till tals och berättar om sin konst.

Konstnärerna är skulptörerna Stina Alm och Ingrid Björklund, Mona Hedin som målar med bildvävnad och målarna Brita Edman, Lars Henell, Bo Mörnerud, Sven-Bertil Svensson och Birgitta Zetterström.

Planen var att utställningen skulle ha invigts av kommunfullmäktiges ordförande Kjell Magnusson och en musikgrupp från Kalmar, men med anledning av den rådande pandemin öppnar utställningen utan en festlig invigning.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.