unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Filmtips

Visionären Malick gör det igen

A Hidden Life (Film, ute nu som digital hyrfilm)
Foto: SF Studios

Efter en rad experimentella filmer som i princip spelades in helt utan manus (“Knight of Cups” och “Song to Song” för att ta två färska exempel) återvänder visionären Terrence Malick här till en mer konventionell filmproduktion. Detta för att berätta den sanna historien om bonden tillika österrikaren Franz Jägerstätter (August Diehl) som vapenvägrade när nazityskland kallade in honom i armén under andra världskriget.

Han var fast besluten om att inte kriga för vad han tyckte var en omoralisk makt och stod principfast upp för det, vilket gjorde att både han och hans familj fick utstå tunga konsekvenser. En otroligt vacker film med drömska bergsmiljöer, urstarkt skådespeleri och en tankeväckande berättelse om envist mod och passivt motstånd.

Läs mer