1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Coronavirus

Covid-19: Ännu ingen verksamhet i länet nedstängd av smittskyddsläkare

Kalmar

Byggföretag bjuder anställda på bygglunch

Sedan i måndags bjuder vd Mikael Åhlund, Hansa Bygg, sina sina 76 anställda anställda på så kallad bygglunch. – Vi kommer att bjuda på detta varje dag i en månad. Vi ersätter från och med nu den medhavda matlådan i byggbodarna och lunchrummen med take away från Jonas Mat & Event. Vi kallar det #bygglunch, berättar han.

Kalmar

Gratis elevluncher ett lyckat initiativ: ”Väldigt glada”

I mars presenterade den politiska majoriteten i Kalmar kommun flera förslag som skulle gynna näringslivet. Ett av förslagen var att kommunen skulle subventionera dagens lunch för gymnasieelever om de hämtar mat från någon av kommunens restauranger.

Kalmar

Öländska ägg poppis i påsk och kristider

Det var inte bara efterfrågan på medicin och toapapper som ökade när corona-viruset spred sig över landet. Även efterfrågan på svenska ägg, och framför allt öländska, ökade kraftigt på kort tid.

Kalmar

Grönt är skönt - nyttigt mellanmål

500 gram grönsaker om dagen ska en vuxen person få i sig enligt Livsmedelsverket. Inte helt lätt kan tyckas men med en grön smoothie och en raw food chokladboll blir det betydligt enklare!

Kalmar

Recept: Krispigt fröknäcke

Baka eget fröknäcke och knapra på till kvällens film. Vi lovar att de är beroendeframkallande!

Kalmar

Matnatten ställs in och flyttas till hösten

Matnatten skulle gått av stapeln den 3 april men med anledning av coronaviruset tvingas nu evenemanget flyttas till hösten.