Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

7,5 års fängelse för man som våldtog dotter i åratal

Mannen i Mönsterås kommun greps och häktades i slutet av januari. Flickan hade då börjat berätta om vad hon utsatts för, långt efter att hon omhändertagits av socialen och placerats i ett familjehem.
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Aleksandr Davydov/Mostphotos

Ensam med sin pappa har hon från nio till elva års ålder våldtagits, misshandlats och ofredats.

Flickan har berättat att ett övergrepp skedde på hennes födelsedag. Då hon spillt mjölkdryck på frukostbordet blev fadern arg, slog och sparkade henne när hon låg ned, för att därefter våldta henne.

Att hon misshandlades i samband med våldtäkterna var återkommande.

Hon har kallats kränkande tillmälen som gris, slampa och hora. Fadern har hotat att döda flickan om hon berättar för någon, och har hotat att döda både henne och sig själv ifall han skulle göra henne gravid.

Den 60-årige mannen har förnekat alla anklagelser, men Kalmar tingsrätt finner flickan trovärdig.

Det saknas teknisk bevisning men flera vittnen har berättat om att de hört mannen kalla flickan olika tillmälen, sett hur han har isolerat och övervakat henne och berättat för andra intima saker rörande dottern som man reagerat på.

Han fälls för fem fall av grov våldtäkt mot barn, för grov fridskränkning och övergrepp i rättssak. För detta döms han till fängelse i sju år och sex månader.

Flickan tilldöms ett skadestånd på 550 000 kronor.

Läs mer