GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Äldre man häktad för grovt vapenbrott: ”Det rör sig inte om jaktbrott”

En man i 65-årsåldern häktades under tisdagen misstänkt för grovt vapenbrott efter ett tillslag i mannens bostad i augusti.
Mönsterås • Publicerad 9 november 2022
Montage.
Montage.Foto: Agnes Aronsson

Misstankarna om grovt vapenbrott uppdagades efter att polis gjort ett tillslag i mannens bostad i augusti. Och varför den misstänkta mannen inte häktas förrän nu, i november, menar kammaråklagare Emma Olsson beror på att de i slutet av utredningen fått till sig uppgifter som kan koppla mannen till vapenbrottet. Vilket inte har funnits tidigare.

Sedan augusti sitter även en man i 25-årsåldern häktad i samma ärende, misstänkt för grovt vapenbrott och två fall av narkotikasmuggling. De bägge männen ska inte ha någon relation till varandra, berättar Emma Olsson.

– Jag kommer att väcka åtal på fredag och kan inte kommentera fallet innan dess.

Rör det sig om jaktbrott?

– Det rör sig inte om jaktbrott, avslutar Olsson.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.