Annons

Ännu en vargattack i länet – skyddsjakt kan bli verklighet i dag

Två får har dödats av varg söder om Ålem. I dag, måndag, kan ett beslut om skyddsjakt komma, rapporterar P4 Kalmar.
Publicerad 20 november 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Totalt sex får har dödats av varg i länet på en vecka. Natten mot onsdagen förra veckan dödades två får i en vargattack i Rotavik i Torsås kommun och vid lunchtid på torsdagen var vargen framme igen och dödade två får i Trekanten i Kalmar kommun. En bilist i Nybro kommun misstänker att han körde på en varg under måndagskvällen, sökhundar kunde då spåra upp en grupp om tre vargar.

Enligt Fredrik Ustrup, enhetschef för djurenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län, var det svårt att veta om det var samma varg som gått till angrepp i Rotavik och Trekanten.

Annons

– Det är ett långt avstånd emellan, men och andra sidan inte en speciellt lång väg för en varg att gå. Det skulle också kunna vara en annan varg, sa Fredrik Usturup under fredagen.

Nu är det konstaterat att ytterligare två får dödat av varg söder om Ålem i Mönsterås kommun. Det är troligt att det är samma varg som attackerat samtliga får, säger Fredrik Ustrup till kanalen.

I dag, måndag, kan ett beslut om skyddsjakt komma.

KalmarPosten söker länsstyrelsen.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons