Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åtal: Granne knackade på och tog strupgrepp

En 57-årig man åtalas för att ha grovt misshandlat sin granne i Mönsterås.
57-åringen medger att han lagt ned grannen, men förnekar strupgreppet. Det har han gjort på sig själv, säger han i förhör.
57-åringen medger att han lagt ned grannen, men förnekar strupgreppet. Det har han gjort på sig själv, säger han i förhör.
Foto: Ur Polisens förundersökning

57-åringen bodde i lägenheten ovanför en annan man, i ett flerfamiljshus i Mönsterås.

En kväll i slutet av januari gick han enligt åtalet över till grannen och knackade på. När grannen öppnade dörren tog han ett strupgrepp om dennes hals och tryckte in honom i bostaden där han fick ned grannen på sängen. Efter en kortare stund släppte han greppet och gick därifrån.

Överfallet orsakade underhudsblödningar, hudavskrapningar, rodnader, andningssvårigheter och smärta.

Åklagaren yrkar på att brottet bör bedömas som grovt eftersom 57-åringen visat ”särskild hänsynslöshet och råhet genom att göra intrång i målsägandens bostad och ta strypgrepp på målsägandens hals, vilket dessutom är livsfarligt”.

57-åringen säger i förhör att hans granne stör honom konsekvent genom att prata högt för sig själv och banka i väggarna. Den aktuella kvällen var just en sådan kväll och han gick dit för att klaga, vilket slutade med att de två började bråka med varandra. Han förnekar att han tagit strupgrepp på grannen, och menar att grannen själv har satt handmärkena på sin hals.

Läs mer