Bakterier i kommunala vattnet

De som har kommunalt dricksvatten i Mönsterås, Finsjö, Fliseryd, Oknö, Killingeholm, Hammarglo, Torp, Långnäs samt norra Timmernabben (norr om Varvsvägen) rekommenderas koka sitt vatten innan användning i matlagning eller för att dricka.
Publicerad 13 oktober 2020
Foto: Mostphotos

Mönsterås kommun har gått ut med en kokningsrekommendation av dricksvattnet på flera orter. Anledningen är att vattenprover har tagits på det kommunala vattnet som visar att det finns bakterier i vattnet som gör det otjänligt. Det handlar om låga halter av enterokocker som påträffats.

Just nu pågår analys av ytterligare vattenprover och svar väntas under onsdagen. Bakterierna har påträffats i Fliseryd, men kommunen har gått ut med kokningsrekommendation i flera områden som en säkerhetsåtgärd.

De som har kommunalt dricksvatten i Mönsterås, Finsjö, Fliseryd, Oknö, Killingeholm, Hammarglo, Torp, Långnäs samt norra Timmernabben (norr om Varvsvägen) rekommenderas koka sitt vatten innan användning i matlagning eller för att dricka. Även samfällighetsföreningar som får kommunalt dricksvatten via Finsjö vattenverk berörs.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.