Bluesfestival byter skepnad – livesänds

Mönsterås Blues & Roots Festival skulle i år ha anordnats för 27:e året i rad. Men med anledning av coronapandemin var man tvungna att tänka om.
Publicerad 13 augusti 2020
Jan Aldorsson, artistansvarig, föreningen för Bluesfestival.
Jan Aldorsson, artistansvarig, föreningen för Bluesfestival.

På lördag sänds festivalen live från Hotell Munken i Mönsterås.

– Vi hade bokat nästan allting färdigt. Det var artister från USA, England, Spanien Finland, Danmark och Sverige – sen kom coronan. Vi avvaktade så länge vi vågade men till slut fick vi blåsa av det., säger Jan Aldorsson, artistansvarig, föreningen för Bluesfestival.

Istället väljer man nu att livesända festivalen på lördag med sex akter.

– Det är flera akter som tillhör den yttersta svenska eliten. Vi webbsänder den gratis så att alla kan se det. Det är tack vara kommunen och sponsorer som vi vågat lägga en sådan här budget. Det är kul att inte behöva bryta sviten i alla fall, även om det blir annorlunda mot en vanlig festival.

Istället för en vanlig festival anordnar man nu istället Sveriges största livesända bluesfestival.

– Förhoppningsvis kan folk ha lite privatfester ändå. Man kan sitta i trädgården, titta på det här och få lite festivalstämning. Hoppas publiken får en trevlig festival i alla fall trots vi inte träffas fysiskt.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.