GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dubbel otur: Körde ned skylt och backade in i lastbil

Han har nog haft bättre mornar, den man i 20-årsåldern som nu åtalas för vårdslöshet i trafik efter incidenten vid Södra Cell i Mönsterås i mitten av maj.
Publicerad 3 september 2021
För att inte få skylten över sig backade mannen med sin terrängvagn, utan att se lastbilen som stannat bakom honom.
För att inte få skylten över sig backade mannen med sin terrängvagn, utan att se lastbilen som stannat bakom honom.
Foto: Ur Polisens förundersökning

Mannen var på väg in på anläggningen för att lasta av timmer då det plötsligt small till. Kranen på hans terrängvagn var inte ordentligt nedfälld och hade kolliderat med en överhängande skylt.

Skylten började vika ned sig och för att inte få den över maskinen la mannen i backen - utan att lägga märke till lastbilen som stannat bakom honom.

Det ville sig inte bättre än att han backade in i fronten på lastbilen, vars förare senare sa att det hade spänt till lite i nacken vid kollisionen men att han i övrigt var oskadd.

Mannen har nu åtalats för vårdslöshet i trafik.

I förhör säger han att han haft kranen uppe för att den skulle hjälpa till att hålla fast virket så att det inte skulle åka av under färd.

”Att jag sedan backade berodde på att jag var rädd att skylten jag körde in i skulle ramla ner över förarhytten och då skylten kunde vara vass så backade jag med lastmaskinen rent reflexmässigt. Jag tittade i backkameran men såg ingen bakom och jag hörde inte att någon tutade på mig”, förklarar han och erkänner brott.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.