GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Efter explosionen – man begärs häktad för flera brott

Den man i 40-årsåldern som skadades vid en detonation i närheten av Fliseryd begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott, grovt olaga hot och skadegörelse.
Publicerad 13 oktober 2021 • Uppdaterad 13 oktober 2021
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Michael Hoffman/Mostphotos

Förra veckan larmades polis och ambulans till Fliseryd efter ett larm om en detonation. När polis och ambulans anländer anträffar de en man i 40-årsåldern som är i behov av vård. Vad det är som har exploderat är i nuläget oklart, dock tyder mycket på att det ska ha varit en mindre explosion.

– Ambulans och polis larmades till en adress där mannen befann sig. Det var en annan person som ringt in och sagt att han hade en skada. Han ska ha hanterat ett föremål som exploderat och han har fått en handskada. Vi ska försöka utreda vad det är som har hänt, sa Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen, strax efter händelsen.

Själva explosionen ska ha skett i Långemåla och även nationella bombskyddet kallades till platsen för undersökning.

Senare meddelade polisen att det fanns två brottsrubriceringar i ärendet, brott mot explosiva varor och grov misshandel, vilka utreds i två separata utredningar.

– Det pågår en förundersökning. Vi jobbar med förhör, gör tekniska undersökningar, undersöker spår och mer kan vi inte berätta i nuläget, berättade Thomas Johansson, polisens presstalesperson.

Onsdagen den 13 oktober har åklagare Patrick Sonevang begärt mannen i 40-årsåldern häktad, på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott, grovt olaga hot och skadegörelse. Åklagaren anser att det finns risk att det finns risk att den misstänkte kan undanröja bevis och att han kan fortsätta sin brottsliga verksamhet.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.