Folket: ”Så tycker vi om byggplanerna i hamnen”

Bostäder på hamnplan i Mönsterås eller inte? Åsikterna har varit många och tu delade. KalmarPosten gav sig ut i vimlet för att förhöra sig med invånarna.
Publicerad 29 september 2020

I fjol avslöjade familjen Gunnarsson sin vision: en modern bostadsrätt som ska ta plats på hamnplan i Mönsterås. Lägenheterna har redan gått ut på marknaden men första spadtaget beräknas bli först 2022 – om allt går enligt planerna. Tyckandet har varit mångt och mycket på sociala medier. Några ser planerna som ett lyft, andra ställer sig tveksamma och menar att det förstör helhetsbilden av orten.

Vad tycker du, ja eller nej till de planerade bostadsrätterna på hamnplan?

Ing-Britt Wrådhe:

– Nej. Jag tycker det är lite synd. Dels passar en sådan byggnad inte in i miljön. Dessutom är läget attraktivt för turismen. Många husbilar brukar hålla till där.

Sten Svensson:

– Ja, det kan säkert bli ett bra bygge.

Lars Åkesson:

– Nej. För det första blir det onödigt stort. För det andra blir de väldigt dyra. Jag hade hellre sett att man satsade på ungdomarna, och de har knappast råd att köpa loss en bostad där. Mitt förslag är att man i stället river ner ett antal lägenheter på Jakobsgård och bygger om så att det passar ungt folk. Våra ungdomar är framtiden.

Shirin Omar:

– Nej, huset blir alldeles för högt. Sett till omgivningen sticker det dessutom ut bland de andra byggnaderna.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.