GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fortsatt stort engagemang för kommunens insamling till ukrainska flyktingar

Trots att Migrationsverket nyligen meddelat att de inte är i behov av evakueringsboenden i Mönsterås kommun fortsätter insamlandet av förnödenheter till ukrainska flyktingar.
Mönsterås • Publicerad 11 april 2022
Maria Strandman och Fredrik Kling på arbetsmarknadsenheten i Mönsterås kommun.
Maria Strandman och Fredrik Kling på arbetsmarknadsenheten i Mönsterås kommun.Foto: Mönsterås kommun

Mönsterås kommun har sedan några veckor tillbaka en insamling av bland annat kläder, sängar hygienartiklar till flyktingar från Ukraina. Då hade kommunen behov av att möblera evakueringsboenden och ge hygien- och klädpaket till de som behövde.

Nu när Migrationsverket meddelar att evakueringsboenden inte behövs i kommunen ändrar insamlingen riktning.

– Det är tydligt att det finns ett stort engagemang och hjärta i vår kommun. Vi är oerhört tacksamma för allas insats, nu går vi in i en ny fas, säger Maria Strandman, integrationssamordnare på arbetsmarknadsenheten en av dem som arbetar med insamlingen, i ett pressmeddelande.

De möbler och kläder som skänkts kommer fortfarande användas för att hjälpa ukrainska flyktingar. Bland annat genom ett speciellt lager som kommer finnas i beredskap för snabbt iordningställande av evakueringsboenden, ifall Migrationsverket skulle behöva fler platser. Mönsterås kommun kommer även skicka en del av förnödenheterna direkt till Ukraina genom en hjälporganisation.

Kommunen uppmanar fortsatt befolkningen att lämna in kläder och hygienartiklar till butiken Hjulet. Du behöver ringa butiken innan du kommer och lämnar saker och kan inte lämna dem utanför butiken.

Just nu söker man:

hygienartiklar

första hjälpen-kit

ficklampor, batterier och powerbanks

tält, liggunderlag och sovsäckar

filtar

underkläder

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.